DiLLa - Digitaalinen liikuntasovellus Laukaassa

Lievestuoreen Kisa ry:n Juniorijaoston ja Jyväskylän Yliopiston IT-tiedekunnan DiLLa-digiliikkumisprojektissa selvitetään, millä tavalla digitaalinen mobiilisovellus vaikuttaa yläkouluikäisten nuorten liikunnalliseen aktiivisuuteen ja motivaatioon liikkua vapaa-ajalla. Samalla on tarkoitus selvittää nuorten mielipiteitä liikuntasovelluksiin ja niiden ominaisuuksiin liittyen. Projektissa ovat mukana myös Lievestuoreen yläkoulun liikunnanopettajat Joonas ja Essi sekä Sydän-Laukaan koululta Iiro Junnila ja Lievestuoreen nuokkari-ohjaaja Minna Välijärvi.
 
Projekti käynnistyi loka-marraskuun aikana. Valittua liikuntasovellusta käytettiin noin 5 viikon ajan, ja ennen sekä jälkeen testijakson osallistujat täyttivät kyselylomakkeen. Joitakin nuoria lisäksi haastateltiin. Seuraavan 5 viikon jälkeen (tammikuussa 2018) selvitetään vielä miten liikuntamotivaatio ja -aktiivisuus on muuttunut ja miten liikuntateknologia on ollut osa nuorten liikkumista.

Projektiin osallistuvat nuoret palkitaan; JYP Jyväskylä on mukana palkitsemassa DiLLa-projektiin osallistuvia nuoria otteluelämyksellä digiliikkumisprojektin päätyttyä!


Lisätietoja projektista:

Sanni Marttinen / Lievestuoreen Kisa ry: sannimarttinen@gmail.com p.050 535 4143
Eeva Kettunen / Jyväskylän Yliopisto: eeva.k.kettunen@jyu.fi
Joonas Hokkanen / Laurinkylän koulu
Iiro Junnila / Sydän-Laukaan koulu


Projektin rahoittaa Seuratuki (Opetus- ja Kulttuuriministeriö)
JYP Jyväskylä on mukana palkitsemassa DiLLa-projektiin osallistuvia nuoria otteluelämyksellä digiliikkumisprojektin päätyttyä!