KEMPELE VAHVEMPI HEINÄKUUN HELTEESSÄ

Kempeleen Kiri, edellisvuoden pääsarjaedustaja jonka putoaminen ratkesi ikimuistoisessa uusintaottelussa Kankaanpäätä vastaan, sai pidettyä joukkueensa hyvin kasassa kuluvalle kaudellekin joten pohjoisen miehet olivat jo sarjaan lähdettäessä suurimpia ennakkosuosikkeja ykköspesiskaudelle 2018. Ei liene suuri yllätys että Kempeleen miehet keikkuvat sarjan tasaisessa kärkipäässä, ja vastaavasti kotijoukkue Lievestuoreen Kisan otteet ja sarjapisteet ovat olleet odotuksia vaatimattomampia läpi kauden joten Kiri lähti tähän otteluun vahvana ennakkosuosikkina.

Avausvuorossa Lievestuoreen ongelmat tilanteen rakentelussa näyttivät olevan edelleen arkipäivää, miehen saaminen kolmospesälle osoittautui ylittämättömäksi esteeksi aina Joni Karppasen lyöntivuoroon saakka. Karppanen iski ykköstilanteessa pallon kakkosrajasta maisemiin jolla Jonin kunnarin lisäksi toisen juoksun toi paluun tehnyt Mikko Savonen. Tästä tilanne saatiin rakennettua ensimmäistä kotiotteluaan pelanneelle Tony Rukolle mutta kotiutuslyönti karkasi kopiksi. Tästä eteenpäin kuvio oli samankaltainen, jälleen Savonen seisoi ykköspesällä mutta kunnari-Karppanen ei sentään toistamiseen pystynyt vastaavaan suoritukseen.

Kempele joutui takaa-ajoasemaan heti kättelyssä mutta Kirin kärkipäästä rakennettiin ajolähtötilanne joukkuetta vahvistamaan saapuneelle Marko Pelkoselle. Pelkosen ensimmäinen kotiutus ei tuottanut tulosta mutta sitä seurannut etutilanteen purku oli sitten sitäkin mallikkaampi suoritus. Pallo kakkospesän päältä Hoskarin saunan nurkille ja tällä lyönnillä juoksut 1+2. Toinen jokeri Matti Korhonen löi vielä Pelkosen välilyönnillä kotiin niin avausvuoro merkattiin vierasjoukkueelle 4-2.

Kisan toisen ja kolmannen sisävuoron aikana KeKin betoninen ulkokenttä aiheutti siinä määrin päänvaivaa että kakkostilannekin jäi haaveeksi ja vastaavasti KeKi löi pinnan per vuoro joten neljänteen vuoropariin Kisalla oli iso vuori kiivettävänään. Yhtä kolmostilannetta myöhemmin tauolle painuttiin KeKin voittolukemin 6-2.

Toisen jakson aluksi Kempele iski oitis luun kurkkuun kun Markus Keski-Petäjä, Marko Pelkonen kahdella lyödyllä ja Matti Korhonen iskivät välittömästi 4-0-johdon Kirille. Tästä Kisa ei enää toipunut vaan Kempele piti lujalla otteellaan isännät aisoissa tehden vielä neljä juoksua lisää. Kisan ainokaisesta juoksusta vastasi toisella jaksolla Ville Rauhala, kotiin kiitäessä seitsemän kärkilyönnin ja parhaan pelaajan palkinnon Kisan osalta pokanneen Miika Keski-Petäjän. Kisan toisena palkittiin jälleen vahvasti takakentällä pelannut ja kunnarillaan kunnostautunut Joni Karppanen.

Ottelu ja kaikki sarjapisteet siis Kempeleen Kirille 2-0 (6-2, 8-1)

Otteluisäntä

Hutunkeitto