Kumirouhejännityksestä piste muistoksi

Kisan taistelu Ykköspesiksen tyvipäässä jatkui jo toista perättäistä kertaa kotiottelulla jota ei pelattu tutulla ja turvallisella Laurinkylän kentällä. Tällä haavaa kamppailu Puijon Pesistä vastaan niputettiin Laukaan kirkonkylällä isketyn junnupesisturnauksen päätöstapahtumaksi ja näytösotteluksi joten jälleen kerran näkyvyys ja suuri uteliaiden uusien katsojien joukko oli taattu. Kyseisen ottelun suuri erikoisuus oli kenttä joka kumirouhe- ja tekonurmiseoksellaan ei varsinaisesti ole pesäpalloon tarkoitettu ja pallon käyttäytyminen kentällä oli kummallekin joukkueelle hivenen arvoituksellista. Puijolaiset toki olivat likimain vastaavalla kentällä iskeneet lähihistorian aikana aiemminkin.

Ottelun juhlallisten alkuseremonioiden jälkeen päästiin itse asiaan. Kisan kippari Ville Viljanmaa voitti jo totuttuun tapaan hutunkeiton ja valitsi Kisalle aloittavan sisävuoron. Kisan avaus otteluun oli verraten varovainen, etenijöiden kentälle saaminen oli varsin vaikeaa eikä etenemässä nähty pelaajaa kuin kerran kakkos- ja kolmospesällä. Mikä tärkeintä, pitkästä loukkaantumisesta toipumaan päin oleva Olli Kiiveri kotiutti viimeisenä lyöjänä Petrus Heinosen ja peli oli avattu. Toinen Kisan sisävuoro oli vahvempaa peliä sillä molemmilla kärjillä saatiin rakennettua lukuisia kotiutustilanteita joista toki onnistumisia ei tullut kuin yksi, kapteeni Viljanmaan kotiutus. Tällä lyönnillä kotiin kirmasi jo edellisessä ottelussa nopeudellaan kenttäkuuluttaja Anssi Ritarin hurmannut Tapani Linna.

Puijolaisten vastaus kahdella ensimmäisellä vuoroparilla oli lähinnä kenttää ja muuta ottelutapahtumaa ihmettelevä. Avausvuoro tyrehtyi ennen etenijän saamista kolmoselle eikä toinen vuoro juuri parempaa tuonut. Vierailijoiden juoksusarake näytti kahden vuoron jälkeen nollaa eikä kolmostilanteitakaan ollut kuin yksi kappale.

Kolmannen vuoron osalta Kisa pääsi painostamaan pitkään. Vaikka aivan kärjestä tilannetta ei saatukaan aikaiseksi niin ajolähtö saatiin rakennettua taas kerran Olli Kiiverille jonka jämäkkä olemus sai aikaan sen verran tärinää vierailijoiden lukkari Joona Sikiössä että hän lipsautti Ollille kaksi väärää ja lukemiksi 3-0 kotiin käveli Kasperi Laasonen. Kiiveri rauhoitti tilanteen viisaasti tämän jälkeen ja kakkoskärki kaivettiin jälleen esiin. Jori Heikkinen sai vapaataipaleen ykköselle josta Tapani Linna siirsi oivalla lyönnillään hänet eteen päin. Teemu Kenkkilä iski läpilyönnillään Heikkisen kotiin suoraan kakkoselta ja tunnelma oli kerrassaan karnevaalimainen. Seuraava kierros pelattiin pitkään ja hartaasti mutta enää Kenkkilä ei onnistunut kotiuttamisessaan. Neljäs vuoro ei Kisalle enää tuonut onnistumisia kotiutuksissa.

Puijolaiset vastasivat haasteeseen kolmannessa vuorossa vaikka vuoro ei mitenkään hyvältä kohtaa lähtenytkään. Tommi Nissinen ja Roope Koskelainen löivät juoksut mieheen ja ykköskärki uhitteli vielä lisää mutta Kisa kesti. Neljännen vuoron tasoittavalla nähtiin millainen ero ulkopelin suoritusvarmuudessa on kun majaillaan sarjataulukon häntäpäässä. Vaikka ykköskärki saatiinkin pelistä pois niin kuopiolaiset tulivat vielä väkisin tuntumaan pienen harhaheittoruletin ja jokeriksi siirretyn Ismo Huotarin tilanteenrakentamisen avulla. Huotari tosin epäonnistui seuraavilla lyönneillään ja tahrasi pöytäkirjaa kahdella palollaan ennen kahta viimeistä jokeria joista Nissinen läksi takaetenijäksi ennen viimeisenä mailan varteen astunutta Teemu Nivalaa. Kahden palon tilanteessa olisi riittänyt helppo takapalo kolmoselle mutta Kisan ulkokentän avustuksella Nissinen ennätti kolmoselle samaan aikaan kuin Joona Sikiö kirmasi kotiin. Tasoitusjuoksua haettiin vielä painepallolla mutta Kisan ulkokenttä ei ollut enää yllätettävissä. Näin avausjakso kotiyleisön riemuksi Kisan miehille juoksuin 4-3.

Tauon jälkeen tilanne näytti vielä hetken aikaa valoisalle sillä savolainen kierous ei tuottanut avausvuoroon muuta kuin kaksi epäonnistunutta kotiutusyritystä. Toisessa vuoroparissa sen sijaan Puijon Pesiksen juoksuhanat aukesivat, valitettavasti Kisan ulkopelivirheiden avustuksella. Ajolähtö luotiin läpi ottelun edukseen esiintyneelle Lassi Vuorelalle jonka hidastettu painelyönti olisi ollut torjuttavissa mutta hivenen epäonnistunut polttoheitto kotiin löysikin tiensä parkkipaikalle ja rajoitusalueelle josta lopulta saatiin aikaan oikein perinteiset turpakäräjät sillä tätä tilannetta pohdittiin vielä pitkään syöttötuomari Sami Ryynäsen johdolla. Lopulta päädyttiin siihen että Vuorelan lyödyn juoksun lisäksi seuraava juoksu tuli samassa tilanteessa harhaheitolla ja peliä jatkettiin takatilanteesta. Kun vielä Tuomas Luukkonen löi taululle lukemiksi 0-3 tilanne synkkeni oitis. Puijo ei hellittänyt otettaan toisesta jaksosta missään vaiheessa vaan latoi taululle kaiken kaikkiaan seitsemän juoksua. Samalla Kisan sisäpeli yski pahemman kerran eikä kolmostilannetta saatu päälle vasta kuin viimeisen tasoittavalla jossa Olli Kiiveri löi jakson päätösluvuiksi 1-7.

Tämän myötä ottelussa päädyttiin supervuoroon jossa Puijon Pesis rakensi pikapikaa ajolähdön kärkensä johdolla eikä Lassi Vuorelalle tänään ollut pysäyttäjää. Avausjuoksu näki päivänvalon mutta sen enempään ei PuPe pystynyt. Kisan tasoittavalla ykköskärki ei saanut tilannetta aikaan vaan kahden palon tilanteessa kenttä oli tyhjänä ja Ville Rauhala mailan varressa. Rauhala pääsi vapaalla kentälle ja Jori Heikkinen sai hänet eteenpäin. Tapani Linnan lyöntivuorolla Puijo antoi hiukan siimaa ja Rauhala kirmasi harhaheitolla kolmoselle. Pelkässä kolmostilanteessa jäljellä oli enää jokereita ja draaman kaari lähestyi huippuaan kun vielä tuiki harvinainen sadekuurokin piiskasi kenttää samalla kun Kiiveri saatteli Rauhalan välilyönnillä kotiin. Kapteeni Viljanmaalle tarjottiin vielä sankarin viittaa mutta äärimmäinen haaste oli tällä erää liikaa, viimeisenä lyöjänä olisi pitänyt saatella polvileikkauksesta hiljattain toipunut Kiiveri kotiin saakka.

Kotiutuskilpailussa Tommi Nissinen avasi pelin ja kotiutti vastustamattomasti Niko Asunmaan. Sen sijaan Ismo Huotarin ja Waltteri Hämäläisen kotiutukset olisivat olleet torjuttavissa mutta tällä kertaa pallot eivät räpylään tarttuneet. Kun Kisalta ainoaksi onnistujapariksi jäi Ville Viljanmaa ja Jere Lehto niin se tarkotti kotiutuslyöntikisan päätöstä lukemiin 1-3 joten minuuttia vaille kolmetuntiseksi venynyt kamppailu päättyi lukemiin 1-2 (4-3, 1-7, 1-1, 1-3).

Kisan palkitut:
I Iiro Hyvönen
II Kasperi Laasonen

PuPen palkitut:
I Lassi Vuorela
II Antti Rinnevuori

Junnuleirin tsempaajat

Otteluisäntä Laukaan kunta