Kisan lentopallonaisille Lännen alueen lopputurnauksesta pronssimitalit

3.5.2023

Kisan lentisnaiset varmistivat paikan läntisen Suomen aluesarjojen lopputurnaukseen voittamalla
jatkosarjan viimeisessä pelissä Pihtiputaan Plokin 2-1 Lievestuoreella 26.3. pelatussa turnauksessa.
Runkosarjan jälkeen Kisa sijoittui omassa lohkossaan kolmanneksi, joka toi paikan ensimmäisen
jatkosarjan turnukseen samaan lohkoon Plokin ja Hukin kanssa. Näistä keskinäisistä peleistä
molemmista niukat 1-2 tappiot ja seuraavassa jatkosarjan turnauksessa samaan lohkoon tuli jälleen
Ploki sekä Liikunnan Riemu. Tämän lohkon kaksi parasta joukkuetta saisivat keskinäisten otteluiden
jälkeen paikan lopputurnaukseen, jonne Keski-Suomen alueelta pääsisi viisi joukkuetta ja
Pohjanmaan alueelta myös viisi joukkuetta.

Jatkosarjan ensimmäinen peli oli Riemua vastaan, joka alkoikin hienosti ensimmäisen erän mennessä
selkeästi Kisalle. Tämän jälkeen Riemu paransi peliään Kisan jäädessä vähän muistelemaan
ensimmäistä erää ja lopulta Riemu vei seuraavat kaksi erää ja täten koko matsin erin 2-1. Plokia
vastaan oli siis otettava voitto, jotta kausi jatkuisi. Kisa ei saanut ensimmäisessä erässä vieläkään
omaa peliään kunnolla käyntiin ja erä Plokille. Nyt oli siis selkä seinää vasten ja loput erät voitettava.
Ja näin kävikin, Kisa osoitti henkisen kanttinsa ja vei kuin veikin kaksi seuraavaa erää pelaten vahvasti
koko joukkueen rintamalla ja varmisti paikkansa lopputurnaukseen!

Lopputurnaus pelattiin Kyy York-areenalla Kyyjärvellä sunnuntaina 23.4., jonne lähdettiin pelaamaan
voitontahtoisena, mutta rennosti. Rikkonainen kausi monien loukkaantumisten ja pelaajavaihdosten
myötä päättyisi joka tapauksessa hienosti, kävi lopputurnauksen peleissä miten tahansa. Toki
etenkin veteraanipelaajien kuntohuippu on osattu yleensä ajoittaa oikein.

Aamun ensimmäinen peli pelattiin Hukia vastaan, joka oli toisessa alkusarjan lohkossa toisena
runkosarjan jälkeen. Huki kohdattiin jatkosarjan ensimmäisessä turnauksessa ja tuolloin hävittiin erin
1-2. Nyt peli oli erittäin tasainen ja ensimmäinen erä päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen Kisalle
22-20. Toinen erä Hukille 21-17, joten ensimmäisestä pelistä pisteet jaettiin erien mennessä tasan 1-
1. Eriä lyhennettiin, koska pelejä tulisi olemaan paljon.. Sijoitusten perusteella 5-7 kpl, joten pitkä
päivä edessä.

Toinen ja kolmas peli pelattiin lännen alueen joukkueita vastaan ja nekin menivät molemmat pelit
tasan 1-1, eli tasaiset ja hyvät pelit jatkuivat Kisan osalta. Pääsy mitalipeleihin jäi viimeisen alkusarjan
pelin varaan, joka oli ÄU:ta vastaan. ÄU oli pelannut myös hyvät ja tasaiset pelit, joten jälleen pelissä
oli isot panokset. Ensimmäinen erä eteni tasatahtia 13-13 asti, jonka jälkeen seuraavalla
syöttövuorolla Kisa repäisi muutaman pisteen johdon. ÄU kipusi vielä melkein tasoihin tilanteeseen
19-20 saakka, mutta aikalisä ja tilanteen rauhoitus ja seuraava piste Kisalle ja täten ensimmäisen
erän hieno voitto. Toisessa erässä Kisa oli niskan päällä erän alusta asti ja toinen erä Kisalle
selkeämmin 13-21.

Pelit jatkuivat lohkon kakkossijalta puolivälieriin toisen lohkon kolmanneksi sijoittunutta Liikunnan
Riemua vastaan, joten jälleen kova vastus edessä. Kisan pelit jatkuivat varmoin ottein ja pelistä
selkeä 2-0 voitto ja paikka mitalipeleihin varmistettu.

Välierissä vastaan asettui toisen lohkon ykkönen AV pohjanmaan alueelta. Vastustaja oli tasaisen
varma ja eteni vastustamattomasti voittoon, Kisa ei onnistunut haastamaan tässä pelissä vastustajaa
oikein millään osa-alueella. Eli tie vei pronssipeliin ja uuden latauksen kautta siitä tuli melko selvä
voitto Jymyttäristä ja joukkue pääsi nostamaan pronssipokaalin ilmaan palkintojenjaossa. Viimeiset
neljä peliä pelattiin putkeen vain pienillä lepotauoilla, joten voi todeta, että henkisesti ja myös
fyysisesti hienosti loppuun asti pelattu ja kestetty päivä Kisan naisilta!

Kapteeni oli jälleen kauden lopuksi erittäin ylpeä porukasta ja kuinka hienon päätöksen kausi jälleen sai. Ihanaa.